Leuk dat je een kijkje komt nemen bij Praktijk Dynamik!

Wie zijn we

Bij DynamIK werken mensen die kinderen en hun ouders kunnen helpen. Bekijk de foto’s dan weet je al een beetje hoe we er uit zien!

klik hier
voor de foto's

Waarom kom je?

Het kan zijn dat papa en mama en de juf of de meester zich zorgen maken over hoe het met je gaat. Misschien word je snel boos of ben je vaak verdrietig. Het kan ook zijn dat de juf of de meester moppert dat je niet goed oplet of dat je te druk bent. Je probeert heel erg je best te doen, maar het gaat dan toch mis.

 

Het gebeurt ook wel eens dat kinderen zich veel zorgen maken of dat ze nare dingen hebben meegemaakt waar ze vaak aan moeten denken. Of het lukt niet goed om vriendjes te maken terwijl je dat wel heel graag wilt!

Hoe werken we?

Als papa en mama besluiten dat het goed is als er hulp komt maken we een afspraak om met elkaar kennis te maken. Dat noemen we een intake.

 

Je komt naar de praktijk met papa en mama en dan gaan we even samen praten. Dat duurt niet lang hoor want praten is best saai. Je mag gaan spelen met de kindertherapeut en papa en mama blijven in de kamer met de oudertherapeut om te vertellen hoe het met jou gaat en waar ze zich zorgen over maken.

 

En na een uurtje gaan jullie allemaal weer naar huis. Je mag daarna vaak nog een paar keer terugkomen om te spelen of om samen met de therapeut opdrachtjes te doen.

Wat doen we?

Als we weten hoe we jou en papa en mama kunnen helpen maken we een plan. Het kan zijn dat we iedere week drie kwartier gaan spelen in de spelkamer of dat we gaan bewegen. Soms doen papa en mama of broers of zussen ook mee! En sommige kinderen komen naar een groep zodat ze van elkaar kunnen leren.

 

Papa en mama komen ook vaak praten met de oudertherapeut om samen na te denken over wat er het beste kan helpen.

Hoe lang
duurt het?

Als het weer beter gaat kom je steeds minder vaak naar DynamIK. Dat kan na een paar maanden zijn soms duurt het wat langer. Maar het duurt nooit langer dan nodig is!

 

Nu weet je een beetje hoe het gaat bij Dynamik, maar als je nog vragen hebt kunnen papa en mama altijd even contact op nemen.